Hvad er en netværksserver?

Omdrejningspunktet og forudsætningen for alle dataplan.dk’s tjenester og produkter, er en Synology netværksserver – en såkaldt NAS – der som hjertet i virksomheden er samlingspunktet for al produktivitet på tværs af filtyper, computere og mobile enheder.

De fleste virksomheder har i dag et grundlæggende behov for, at kunne dele filer såsom dokumenter, billeder, videoer, produktionsfiler internt i virksomheden, men i visse tilfælde også med kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere. Og da selv helt almindelige filtyper med tiden er vokset så meget i størrelse, at det bliver stadig mere uhensigtsmæssigt at sende disse via email, kan der være god grund til at kigge efter en mere alsidig og fleksibel løsning.

Fildelings-tjenester som DropBox, Google Drive, OneDrive, Box, anvendes godt nok i stadig højere grad til distribution af filer – særligt når der skal deles med kunder, samarbejdspartnere og familie, men de møder ofte kritik for, at forbrugerne ikke kan gennemskue HVOR filerne opbevares, og under hvilke betingelser.

Med en NAS får du en løsning, der både er alsidig og fleksibel som en cloudtjeneste, men som stadig er helt privat, da alle filerne ligger lokalt i virksomheden. Alligevel kan medarbejdere og samarbejdspartnere stadig have ekstern adgang til filerne, takket være apps til smartphones og tablets samt en brugervenlig brugerflade.  Alt i alt får du en løsning der sikrer en stor fleksibilitet, selv når man er på farten, og uden at det koster en formue.

Efterhånden som alle i virksomheden føler sig hjemme i de grundlæggende funktioner, kan det sagtens være tiden til at udnytte dens potentiale endnu mere, til f.eks. at omfatte:

  • Videoovervågning
  • Medieserver
  • Online billedalbum
  • Mailserver
  • Kalenderserver
  • m.fl.

Hardwaren der benyttes er som sagt fra Synology, som er en af de bedste producenter på markedet for netværksservere. Ud over et hav af udmærkelser og priser for såvel hardwaren som for styresystemet, adskiller deres produkter sig fra andre ved en lang levetid og lavt energiforbrug.

Send mig en mail eller brug formularen her, hvis du vil vide mere.